Wat zijn de mogelijkheden

Onze zorg is op vele manieren inzetbaar en is voornamelijk afhankelijk van uw indicatie en wensen.

Wijkzorg
– Korte zorgmomenten 1x per week voor bv hulp bij douchen
– Korte zorgmomenten per dag om te helpen met wassen en aankleden
– Ondersteuning bij de maaltijd
– Hulp bij het aanreiken of toedienen van de medicatie

Langere zorg
Zorg gedurende een dagdeel (of delen) waarop u hulp nodig heeft. Op wisselende momenten, bijvoorbeeld wanneer uw familie aan het werk is.

Nachtzorg
Deze vorm van zorg wordt meestal ingezet in de laatste levensfase van een cliënt. Wanneer het voor de familie of de mantelzorgers te zwaar en te complex wordt om ook in de nacht zorg te verlenen. Dit kan zijn in de vorm van 8-uursdiensten, maar ook 12-uursdiensten.

24-uurs zorg
Deze zorg wordt meestal ingezet wanneer de cliënt in de terminale fase is. Gedurende de hele dag op wisselende momenten zorg nodig heeft. Deze zorg kan verdeeld worden over bijvoorbeeld 2x 12 uur per dag of 1x 24 uur. (Bij 24-uurs-zorg is het gebruikelijk dat er voor de zorgverlener een ruimte met bed beschikbaar is). U wordt dan gedurende de dag geholpen, wanneer dit gewenst is.  En op vaste tijden in de nacht kan u verzorgd worden. Of u beschikt over een draadloos belsysteem, waarmee de zorgverlener gewaarschuwd kan worden, op de momenten dat er zorg gewenst is.

Wanneer het kan helpen kunnen wij overdag met lichte huishoudelijke taken helpen, om familie of de mantelzorgers te ondersteunen.